Hozzávalók: 30 dkg lebbencstészta (vagy kockatészta, esetleg szélesmetélt), 2 nagy fej hagyma, 5 dkg zsír vagy két-három evőkanál étolaj, só, bors, őrölt édesnemes paprika, 3-4 szem burgonya.
Elkészítés:
- Vágd a krumplit apró kockákra és főzd meg sós vízben.
- A tésztát is főzd meg sós vízben.
- Szűrd le mindkettőt.
- Amíg a fenti hozzávalók főnek, csináld meg az étel alapját: vágd össze a hagymát apró kockákra és fonnyaszd meg a zsiradékon. Ha kész, oldj fel pirospaprikát a zsiradékon.
- Ebben az alapban forgasd össze a leszűrt tésztát és a krumplit. Süsd még így egy-két percig lassú tűzön. Nem baj, a burgonya összetörik.
- Ha nem találod eléggé nedvesnek, tégy rá egy-két kanál tejfölt vagy egy kis zsiradékot.
- A krumpli főzővize virágot locsolni vagy egy-két leveshez felhasználható.
- Főtt tojás kockáival gazdagabbá tehető az étel.