Elkészítés:
- Főzd ki az orzotésztát enyhén sós vízben (ha nincs ilyen tészta a közeledben, vásárolj spagettit és törd apró, két centis darabokra).
- 1 evőkanál étolajon pirítsd meg az apró kockákra (1x1 centisekre) vágott húst. Öntsd fel egy nagy bögre vízzel és add hozzá a fél húsleveskockát.
- Tedd hozzá a spenótleveleket, a felkockázott paradicsomot, néhány csepp citromlevet, oregánót, sót, borsot is adagolj.
- Ha megpuhult a hús, keverd el a leszűrt tésztával és a fetasajt darabjaival.
- Egy sütőtál aljára önts némi (oliva)olajat, majd tedd bele a tésztás-húsos egyveleget. Ne felejts el a rakottas közepébe belenyomni két babérlevelet.
- A tetejére öntsd rá a basamelt.
- Süsd kb. 20 percig forró sütőben!
Rakott tészta görög módra, rakott orzo tészta