2011. október 23., vasárnap

Zabpelyhes krumplis lángos (kiadós vacsora)

Búzalisztre érzékenyek, cukorbetegek is fogyaszthatják, olcsó vacsorának ideális. Fokhagymával, tejföllel, meleg teával, esetleg kis reszelt sajttal nagyon laktató!



Hozzávalók: 1 kg burgonya héjában megfőzve, 2,5 dkg élesztő, só, kb. 10 dkg zabpehely, só, 1 dl tej. A sütéshez olaj.

Elkészítés:
  1. Hámozd meg a kihűlt, héjában főtt krumplit.
  2. Törd át.
  3. Futtasd fel az élesztőt a tejben.
  4. Gyúrd el a burgonyával és a zabpehellyel. Sózd ízlés szerint. Dolgozd alaposan össze a masszát.
  5. Takarva keleszd meg, kb. 1 óra kell a tésztának.
  6. Nyújtsd ki a tésztát 1,2 cm vastagra. 
  7. Szaggass ki egy nagyobb szájú bögrével lángosokat belőle.
  8. Dobd bő, forró olajba a tésztadarabokat úgy, hogy kicsit szétnyújtod azokat a kezeddel. Süsd át.
  9. Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: burgonya lángos, krumplilángos egyszerűen.