Hozzávalók: 1 kg burgonya héjában megfőzve, 2,5 dkg élesztő, só, kb. 10 dkg zabpehely, só, 1 dl tej. A sütéshez olaj.
Elkészítés:
- Hámozd meg a kihűlt, héjában főtt krumplit.
- Törd át.
- Futtasd fel az élesztőt a tejben.
- Gyúrd el a burgonyával és a zabpehellyel. Sózd ízlés szerint. Dolgozd alaposan össze a masszát.
- Takarva keleszd meg, kb. 1 óra kell a tésztának.
- Nyújtsd ki a tésztát 1,2 cm vastagra.
- Szaggass ki egy nagyobb szájú bögrével lángosokat belőle.
- Dobd bő, forró olajba a tésztadarabokat úgy, hogy kicsit szétnyújtod azokat a kezeddel. Süsd át.
- Jó étvágyat!
Egyéb elnevezések: burgonya lángos, krumplilángos egyszerűen.