Hozzávalók négy személyre: kb. 40 dkg sertéslapocka apró kockákra vágva, 2 nagy fej vöröshagyma apróra metélve, 30 dkg savanyúkáposzta, 10 dkg hántolt árpa / gersli (vagy esetleg rizs), három evőkanál tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál sűrű paradicsompüré, 1 kávéskanál őrölt köménymag, pirospaprika (viszonylag sok), bors, só, két evőkanál olaj vagy sertészsír, 1 cikk fokhagyma.
Elkészítés:
- Pirítsd meg a hagymát a zsiradékon, majd tedd bele a pirospaprikát. Az alapot még most ízesítsd a köménymaggal, a gerezdnyi fokhagymával és sóval.
- Az alapon fehérítsd ki a húskockákat, majd két pohár vizet hozzáadva párold félig.
- Az átmosott gerslit, a paradicsompürét és a kinyomkodott káposztát félúton add hozzá a gulyáshoz.
- Öntsd fel megint három pohárnyi (kb. 6 dl) vízzel.
- Ha készre főtt, keverd el benne a tejfölt.
- Fogyaszd friss fehér kenyérrel.