Hozzávalók egy négyszemélyes adaghoz:
1 liter tej, 7 evőkanál cukor, 1 csomag habfixáló por, 1 evőkanál liszt, 2 tojás sárgája, 4 csomag vaníliás cukor, 1 üvegnyi savanykásabb lekvár (pl. sárgabarack, málna), 2 dl habtejszín, 2 csomag kétszersült (30 dkg).
Elkészítés lépésről lépésre:
- Keverj össze két csomag vaníliás cukrot 2 evőkanál cukorral és kb. 9 dl tejjel. Tedd oda egy lábosban melegedni.
- Keverj össze 2 tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral és egy evőkanál liszttel, illetve a maradék tejjel. A végeredmény legyen csomómentes.
- Add hozzá a tojásos sűrítményt a tejhez. Sűrű kevergetéssel, alacsony lángon tartva sűrítsd be a vaníliás krémet.
- Végy elő egy jénai üvegtálat. Szórd az aljára a nagyobb darabokra tört kétszersültet.
- Öntsd le egy üveg (kb. 40 dkg) lekvárral, majd a meleg vaníliás krémmel. (Friss, cukorral elkevert savanykás gyümölcsöt is használhatsz a lekvár helyett!)
- Ha kihűlt az étel, fedd le és tedd hűtőbe egy éjszakára.
- Másnap vedd ki és az egy evőkanál cukorral, habfixálóval keményre vert tejszínhabot oszlasd el a tetején.