Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg füstölt tarja ledarálva, 8 nagy vöröshagyma, némi apróra vágott petrezselyem és zöldhagyma, 3 evőkanál liszt, 2 szelet száraz kenyér vagy száraz zsemle, 2 db tojás, bors, só, evőkanálnyi mustár, 2 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
- A vöröshagymákat pucold meg, alsó és felső részükből vágj le egy keveset, így stabilabban fognak "állni".
- Vájd ki egy élesebb kiskanál segítségével mindegyik hagyma közepét. Kb. 7-8 mm vastag legyen a "hagymafal".
- A ledarált tarját keverd össze tojásokkal, száraz pékáruval, ízesítsd borssal, petrezselyemmel és sóval.
- Töltsd meg vele a hagymákat.
- Tedd azokat sütőbe egy tűzálló (jénai) tálon. A jénai falát kend ki olajjal.
- Készíts világos színű mártást a lisztből, egy kanál étolajból, ízesítsd sóval, kis borssal, mustárral, felszeletelt zöldhagymával. Úgy engedd föl az alapot, hogy kb. 4-5 dl mártást kapj.
- Tálalás előtt a hagymákat párold pár pillanatig a mártásban.