2011. október 21., péntek

Rakott pörkölt egyszerűen

Ha nagyobb mennyiségű maradék krumplipüréd van, vagy netán sok pörkölt maradt a nyakadon, készítsd el a rakott pörköltet, amely 25 percen belül megsül.





Hozzávalók: 1 kg - 1,2 kg burgonyából készült püré, kis só, 2 kanál olaj vagy zsír, 1 db paprika, 1 db paradicsom (vagy kb. 3-4 evőkanálnyi konzervlecsó), szaftjával együtt kb. fél kilónyi pörkölt, három evőkanál tejföl.

Figyelem! A következő recept csak sertés-, marha-, pulykapörköltökkel működik, csirkéből sohase készítsd el!

Elkészítés:
  1. Oszd a pürét két részre. Az egyik felét tedd egy zsírral vagy olajjal kikent jénaiba. 
  2. Erre tedd rá a pörköltmaradékot. 
  3. Karikázz erre a rétegre paradicsomot és paprikát.
  4. Fedd be a másik krumpliadaggal.
  5. Kend meg a tetejét egy kis zsiradékkal és tejföllel.
  6. Süsd meg közepesen forró sütőben. Akkor vedd ki, ha a tejföl megpirul.
Céklával, ecetes almapaprikával finom igazán.

Egyéb elnevezések: bújtatott pörkölt, burgonyával rakott pörkölt, krumplival rakott pörkölt.