Hozzávalók: 1 kg - 1,2 kg burgonyából készült püré, kis só, 2 kanál olaj vagy zsír, 1 db paprika, 1 db paradicsom (vagy kb. 3-4 evőkanálnyi konzervlecsó), szaftjával együtt kb. fél kilónyi pörkölt, három evőkanál tejföl.
Figyelem! A következő recept csak sertés-, marha-, pulykapörköltökkel működik, csirkéből sohase készítsd el!
Elkészítés:
- Oszd a pürét két részre. Az egyik felét tedd egy zsírral vagy olajjal kikent jénaiba.
- Erre tedd rá a pörköltmaradékot.
- Karikázz erre a rétegre paradicsomot és paprikát.
- Fedd be a másik krumpliadaggal.
- Kend meg a tetejét egy kis zsiradékkal és tejföllel.
- Süsd meg közepesen forró sütőben. Akkor vedd ki, ha a tejföl megpirul.
Céklával, ecetes almapaprikával finom igazán.
Egyéb elnevezések: bújtatott pörkölt, burgonyával rakott pörkölt, krumplival rakott pörkölt.