Hozzávalók négy személyre: 1 nagyobb vagy 2 kisebb kelkáposzta, 40 dkg szafaládé vagy krinolin, 1 pohár tejföl, 25 dkg (fél zacskó) tollhegytészta (penne), só, bors, 2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál sűrű paradicsompüré.
Elkészítés:
- Rakd oda enyhén sós vízben főni a tésztát.
- A kelkáposztákat tisztítsd meg, s a torzsán kívül minden levelet csíkozz fel kb. két cm szélességű csíkokra.
- A szalonnát vágd apró kockákra és egy evőkanál olajon pirítsd meg.
- Szedd ki a sült szalonnapörcöket a zsírból és süsd meg a megnyúzott, apró kockákra vágott krinolint.
- Add hozzá a kelkáposztacsíkokat, kevés vízzel engedd fel, majd párold 15 percig.
- Ha nagyjából megpuhult a kel, keverd hozzá a paradicsompürét, sózd, borsozd.
- A kelkáposztás elegyet keverd el a kifőtt, lecsöpögtetett tollhegytésztával, a szalonnapörccel és egy evőkanálnyi prézlivel.
- Egy evőkanálnyi olajat kenj szét egy tűzálló tál alján. Öntsd bele a kelkáposztás-krinolinos tésztát.
- A tetején oszlasd el a tejfölt és süsd addig előmelegített sütőben, amíg meg nem pirul a tejtermék.
Egyéb elnevezések: krinolinos kelkáposzta.