Hozzávalók négy személyre: 25 dkg darált sertéshús, 1 nagy fej hagyma apró kockákra vágva, 1 nagy sárgarépa lereszelve, 1 fehérrépa lereszelve, 1 kis zeller lereszelve, 0,5 karalábé lereszelve, 1 maréknyi friss petrezselyemzöld apró darabokra vágva, 2 húsleveskocka, bors, fél biocitrom (a héjára is szükség van), pirospaprika, 1 pohár (175 g) tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj. Továbbá pirítóskenyér-kockák.
Elkészítés:
- A darált sertéshúst a hagymával egy evőkanál zsiradékon párold meg félig.
- Add hozzá a lereszelt zöldségeket, engedd fel vízzel, s alacsony lángon, letakarva párold puhára az egészet.
- Ha megpuhultak a hozzávalók, hintsd meg egy kevéske pirospaprikával és borssal, engedd fel 1 liter vízzel és főzd fel.
- Dobd a felfőtt levesbe a leveskockákat. Ízesítsd a citrom levével és annak lereszelt héjával, tedd bele a felmetélt petrezselymet.
- Készíts a tejfölből és a lisztből habarást. Hígítsd 1 dl vízzel.
- Add a habarást a leveshez, majd kis lángon tartva, sűrű kevergetés mellett főzd további 5 percet.
- Tálald pirítóskockákkal. Jó étvágyat!