Hozzávalók négy személyre: 1 doboz löncshús (családi kiszerelésű, 40 dekás, "konzerves darált hús"), 10 dkg füstölt kolbász, 40 dkg mexikói zöldségkeverék (répa, kukorica, húsos paprika, zöldborsó, zöldbab), 1 dl étolaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, majoránna, só, bors, 1 kanálnyi paradicsompüré, petrezselyemzöld. + 16 DARAB SÓS(!), NAGY ÁTMÉRŐJŰ PALACSINTA.
Elkészítés:
- 1 kanál étolajon párold meg a felkockázott hagymát, majd tedd bele a felkarikázott kolbászt és a löncshúst. Főzd össze kb. 2-3 percig paradicsompürével és finomra metélt peterzselyemzölddel.
- Párold meg a mexikói zöldségkeveréket.
- Ha kész a húsos massza, keverd el benne a lecsöpögtetett zöldségdarabokat.
- Ízesítsd majoránnával, fokhagymával, sóval, borssal.
- Kenj ki egy jénaitálat olajjal, majd rétegezve rakd a palacsintát - ragut - palacsintát - ragut - palacsintát...
- Egy vagy két darab palacsintával takard le a rétegeket. Kenj rá a mártásból még egy-két maradék kanállal, hintsd meg a tetejét reszelt sajttal.
- Forró sütőben süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul.
- Tálald tortáéhoz hasonló módon szeletelve.