2011. október 17., hétfő

Spórolós raguval töltött palacsinta

A lurkók odavannak a palacsintákért, ám sokan közülük vagy a húst, vagy a zöldségeket nem szívesen nyomják le a torkukon. Talán ebben a formában beléjük diktálhatsz egy kis répát, esetleg egy kis "állatit". A raguval töltött palacsintához felhasználhatsz minden olyan húsmaradékot is, amely nem eléggé fűszeres (pörköltöt nem, de főtt leveshúst igen).


Hozzávalók négy személyre: 1 doboz löncshús (családi kiszerelésű, 40 dekás, "konzerves darált hús"), 10 dkg füstölt kolbász, 40 dkg mexikói zöldségkeverék (répa, kukorica, húsos paprika, zöldborsó, zöldbab), 1 dl étolaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, majoránna, só, bors, 1 kanálnyi paradicsompüré, petrezselyemzöld. + 16 DARAB SÓS(!), NAGY ÁTMÉRŐJŰ PALACSINTA.

Elkészítés: 
  1. 1 kanál étolajon párold meg a felkockázott hagymát, majd tedd bele a felkarikázott kolbászt és a löncshúst. Főzd össze kb. 2-3 percig paradicsompürével és finomra metélt peterzselyemzölddel.
  2. Párold meg a mexikói zöldségkeveréket.
  3. Ha kész a húsos massza, keverd el benne a lecsöpögtetett zöldségdarabokat.
  4. Ízesítsd majoránnával, fokhagymával, sóval, borssal.
  5. Kenj ki egy jénaitálat olajjal, majd rétegezve rakd a palacsintát - ragut - palacsintát - ragut - palacsintát...
  6. Egy vagy két darab palacsintával takard le a rétegeket. Kenj rá a mártásból még egy-két maradék kanállal, hintsd meg a tetejét reszelt sajttal.
  7. Forró sütőben süsd addig, amíg a sajt meg nem pirul.
  8. Tálald tortáéhoz hasonló módon szeletelve.