Hozzávalók négy személyre: 60 dkg (egy zacskónyi) tengeri halfilé (pangasius vagy tőkehal), 2 evőkanál étolaj, só, 2 cikk fokhagyma, jó sok petrezselyemzöld, citromlé, bors.
Elkészítés:
- A mirelit halat olvaszd ki.
- A szeleteket mosd meg, fektesd grillrácsra, vagy ha az nincs, alófóliadarabokra.
- Kend be őket péppé zúzott fokhagymával, étolajjal, borsozd meg, majd hintsd meg nagyon finomra metélt petrezselyemmel (de rengeteggel ám!)
- Ha grillrácsra fektetted, ha nem, takard le alufóliával.
- Süsd meg nagyon forró sütőben. Kb. 15 perc kell neki.
- Ha kisült, ismét hintsd meg egy kis finomra metélt petruskával.
Egyéb elnevezések: grillezett pangasius, grillezett tőkehal, grillezett tengeri hal, petrezselymes tengeri hal.