Hozzávalók (kb. két nagy pizzalap megkenéséhez): 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanálnyi só, 1 nagy üveges, sűrű paradicsompüré (vagy 5-6 kicsi konzerves), kevés víz, egy evőkanálnyi liszt, egy teáskanál cukor, bors, oregánó, egy evőkanál olívaolaj. Ízlés szerint: őrölt piros- vagy csilipaprika, bazsalikom, finomra kockákra vágott hagyma (ez kerülhet a pizzatészta tetejére is). Jobb íze lesz, ha egy szem szegfűszeg is kerül bele.
Elkészítés:
- A sűrű paradicsompürét öntsd egy lábasba.
- Tedd bele a fűszereket.
- Öntsd bele az olívaolajat.
- Keverj össze kevéske vizet liszttel csomómentesen, majd add a paradicsomhoz.
- Öntsd még fel kb. 1,5 dl vízzel.
- Főzd lassú lángon viszonylag sűrűre.