Hozzávalók négy személyre: 50 dkg párizsi (jobb minőségű lehetőség szerint), 20 dkg csiperkegomba (vagy bármilyen ehető fajta), 1 nagyobb konzervnyi sűrű paradicsompüré (vagy három-négy evőkanálnyi az üvegesből), 2 nagy fej hagyma, egy evőkanál tejföl, pici fokhagyma, 1 babérlevél, só, bors, 10 dkg szalonna, pár csepp citromlé, pirospaprika.
Elkészítés:
- A zsiradékban pirítsd meg a felkockázott szalonnát. Add hozzá a hosszú csíkokra vágott hagymát és a fokhagymát, illetve a pirospaprikát.
- Tedd a lábasba a nagyobb darabokra vágott, megtisztított gombát.
- Öntsd fel kevés vízzel és párold fedővel majdnem letakarva.
- Ha a gomba leve elpárolgott, add hozzá az apró kockákra vágott parizert, a paradicsompürét, néhány csepp citromlevet, a babérlevelet. Sózd, borsozd.
- Süsd néhány percig, s ha elkészült az étel, keverd el egy evőkanálnyi tejföllel (ezt nem kötelező hozzáadni), illetve vedd ki belőle a babérlevelet.
- Tálald főtt rizzsel vagy főtt tésztával.