8 db (kb. egy kg) csirke felsőcomb
3-4 teáskanál curry
1 evőkanál citromlé
pici őrölt fahéj
őrölt feketebors
2-3 cikk fokhagyma
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
só
3 dkg vaj (nem margarin!)
1 pohár (175 g) 12%-os zsírtartalmú tejföl
A körethez: 35 dkg rizs, zsiradék, egy kevés currypor, finomra metélt petrezselyem.
Elkészítés:
- A csirke felsőcombokat a bőrtől megszabadítjuk, kicsontozzuk, megmossuk és kb. egy cm vastag csíkokra vágjuk a sütést megelőző este. Összekeverjük egy kanál étolajjal, némi citromlével, nagyon kevés őrölt fahéjjal és a fokhagyma zúzalékával. Lefedve tároljuk másnapig.
- Másnap egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és kifehérítjük rajta a húscsíkokat, melyeket fehéredés után kiszedünk a zsiradékból.
- A vajon - a paprikához hasonlóan - kicsit megfuttatjuk a curryport.
- A serpenyőbe beleöntjük a liszttel csomómentesre mixelt tejfölt. Belehelyezzük a csirkedarabokat, felöntjük kb. 1 dl vízzel és ízesítjük sóval, borssal.
- Felforraljuk a hozzávalókat és kb. 20 percig, lassú tűzön pároljuk puhulásig a húst.
- Amíg a hús párolódik, készítsünk párolt rizst kevés curryvel és petrezselyemmel ízesítve.