2011. október 24., hétfő

Natúrszelet (natúr sertésszelet) olcsón, egyszerűen

A magyar konyha egyik alapreceptje. El nem fogyasztott zsírja később kenyérre is kenhető. Rengeteg köret (főtt/párolt/zöldséges rizs, párolt zöldségek, burgonya, főzelékek, spagetti) mellé illik, ez magyar konyhánk egyik leguniverzálisabb feltétje.





Hozzávalók négy személyre: 50 dkg sertéscomb (karajból, jól szeletelhető, nem túl zsíros tarjából, oldalasból is finom), 3 evőkanál étolaj vagy zsír (ebből jobb a házi), 1 fej vöröshagyma, só, bors. Ízlés szerint adható hozzá néhány gerezd fokhagyma és a végén pirospaprika is.

Elkészítés:

  1. Szeleteld fel a húst a tisztítás után, majd verd ki azokat jól klopfolóval.
  2. Hirtelen pirítsd meg azokat egy serpenyőben jól felhevített zsiradékon.
  3. Add hozzá a hagymát (a fokhagymák is most kerüljenek bele, ha teszel hozzá, akkor az étel neve már fokhagymás szelet).
  4. Öntsd fel kevés vízzel. 
  5. Takard le egy serpenyővel és párold puhára.
  6. Ha kész, megszórhatod egy kis pirospaprikával is.

Egyéb elnevezések: borsos szelet, fokhagymás szelet, natúrszelet.