Hozzávalók négy személyre: 50 dkg sertéscomb (karajból, jól szeletelhető, nem túl zsíros tarjából, oldalasból is finom), 3 evőkanál étolaj vagy zsír (ebből jobb a házi), 1 fej vöröshagyma, só, bors. Ízlés szerint adható hozzá néhány gerezd fokhagyma és a végén pirospaprika is.
Elkészítés:
- Szeleteld fel a húst a tisztítás után, majd verd ki azokat jól klopfolóval.
- Hirtelen pirítsd meg azokat egy serpenyőben jól felhevített zsiradékon.
- Add hozzá a hagymát (a fokhagymák is most kerüljenek bele, ha teszel hozzá, akkor az étel neve már fokhagymás szelet).
- Öntsd fel kevés vízzel.
- Takard le egy serpenyővel és párold puhára.
- Ha kész, megszórhatod egy kis pirospaprikával is.
Egyéb elnevezések: borsos szelet, fokhagymás szelet, natúrszelet.