2011. október 27., csütörtök

Kelkáposztás rántotta (kertészrántotta) egyszerűen

Könnyű és gyors ebéd vagy vacsora azoknak, akik szeretik olykor feltupírozni rántottát. Sült kolbász mellé is nagyon finom!




Hozzávalók: 40 dkg friss kelkáposzta, 8 db tojás, egy evőkanál főzőtejszín vagy tej, bors, só, 3 dkg vaj a sütéshez + pirítóskenyér-szeletek a tálaláshoz.

Elkészítés:

  1. Vágd a kelkáposztát kb. két centiméter vastag, rövid csíkokra és pirítsd meg a vajon azokat.
  2. Keverd el a tojást a tejszínnel vagy a tejjel, a sóval és a borssal.
  3. Ha megpirultak a káposztacsíkok, add hozzá a tojást.
  4. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett süsd meg az ételt.
  5. Tálald pirítóssal, friss, hideg tejjel és esetleg sült kolbásszal.