2011. október 28., péntek

Mákos bögrés süti egyszerűen

Nem kell sokat méricskélni: egy két és fél decis bögre megteszi az alapanyagarányok betartásához. Egyszerű elkészíteni, a kihűlt finomság fogyasztóit le fogja hengerelni könnyűségével és mákos ízével le fogja hengerelni. Felhasználás előtt mindenképp kóstold meg a mákot, hogy nem keserű-e.


Hozzávalók: (1 bögre = 2,5 dl) 1 bögre darált mák, 1 bögre liszt, 1 bögre porcukor, 2 tojás, 1 bögre tej, 1 teáskanál sütőpor, citromhéj, 5 dkg olvasztott vaj, reszelt citromhéj. Püspökkenyér-sütőforma + zsiradék és liszt a kikenéséhez.

Elkészítés: 
  1. A hozzávalókat alaposan keverd össze egy tálban. (A vajat nem kell külön elkavarni a tojássokkal.)
  2. A homogén masszát öntsd egy kevés zsiradékkal kikent, liszttel beszórt sütőformába.
  3. Süsd meg 180 fokon, előmelegített sütőben.
  4. Ha elkészült, borítsd ki, vaníliás porcukorral szórd meg a tetejét, de használhatsz karamell- vagy csokoládébevonatot is (lásd a képen).