2011. október 29., szombat

Kakaós - diós lepény egyszerűen (csokimázzal)

Amennyiben Te is szereted a dió-kakaó ízkombinációját, tégy egy próbát és süsd meg ezt a kevert tészta alapú lepényt.  A csokoládémáz elhagyható.




Hozzávalók: 0,5 dl étolaj, 2 tojás (fehérjék és sárgáják különválasztva), 5 dkg darált dió, leheletnyi só, 1 dl erős és sűrű kávé, két evőkanál kakaópor, 15 dkg liszt, egy teáskanál sütőpor, 15 dkg cukor. A mázhoz: 15 dkg olvasztott (olcsó) tejcsokoládéból vagy tejbevonómasszából készült csokimáz (opcionális).

Elkészítés:

  1. Kavard el a tojások sárgáit a cukorral.
  2. Öntsd hozzá az étolajat.
  3. Szórd bele a kakaóport, a lisztet, a sütőport, majd dolgozd össze alaposan.
  4. Mixeld el a masszában előbb a kávét, aztán a darált diót.
  5. Add a süteményhez a két tojásfehérje keményre vert habját. Óvatosan dolgozd az egészet homogénné. 
  6. Öntsd a keveréket egy zsiradékkal kikent, liszttel megszórt sütőformába (ha van, kerek alakúba).
  7. Süsd meg közepes hőfokozaton. Kb. fél óra alatt elkészül.
  8. Ne vedd még ki a tepsiből addig, amíg meg nem kented csokimázzal.
  9. Fogyaszd akkor, ha a máz már megszikkadt.
Kávés - diós - csokis süti, kávés - diós - csokis egyszerű torta