Hozzávalók: 0,5 dl étolaj, 2 tojás (fehérjék és sárgáják különválasztva), 5 dkg darált dió, leheletnyi só, 1 dl erős és sűrű kávé, két evőkanál kakaópor, 15 dkg liszt, egy teáskanál sütőpor, 15 dkg cukor. A mázhoz: 15 dkg olvasztott (olcsó) tejcsokoládéból vagy tejbevonómasszából készült csokimáz (opcionális).
Elkészítés:
- Kavard el a tojások sárgáit a cukorral.
- Öntsd hozzá az étolajat.
- Szórd bele a kakaóport, a lisztet, a sütőport, majd dolgozd össze alaposan.
- Mixeld el a masszában előbb a kávét, aztán a darált diót.
- Add a süteményhez a két tojásfehérje keményre vert habját. Óvatosan dolgozd az egészet homogénné.
- Öntsd a keveréket egy zsiradékkal kikent, liszttel megszórt sütőformába (ha van, kerek alakúba).
- Süsd meg közepes hőfokozaton. Kb. fél óra alatt elkészül.
- Ne vedd még ki a tepsiből addig, amíg meg nem kented csokimázzal.
- Fogyaszd akkor, ha a máz már megszikkadt.
Kávés - diós - csokis süti, kávés - diós - csokis egyszerű torta