- 1 liter vaníliajégkrém
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl főzőtejszín
- kakaópor (nem cukrozott)
- 1 csomag babapiskóta (vagy saját készítésű piskóta)
- darált dióféleségek (dió, mogyoró, mandula, pisztácia lehetőség szerint)
- sütőrum
- mazsola
- őrölt fahéj
- üveg vagy kerámiatálkák
Elkészítés:
- A tálkák aljára négy-négy darab babapiskótát teszünk.
- Az étcsokit apró darabokra törjük és gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. Alaposan elkeverjük benne a főzőtejszínt és két evőkanálnyi sütőrumot, ha a csoki megolvadt.
- A babapiskótákon eloszlatjuk az így nyert krémet.
- Azonnal megszórjuk darált dióféleségekkel, rumba áztatott mazsolával a piskótaréteget.
- A tálkákat hűtőbe helyezzük.
- Fogyasztás előtt három-négy gombóc jégkrémet halmozunk minden egyes tálkára.
- A tetejét finoman meghintjük kakaóporral és őrölt fahéjjal.
- Maradék dióféleséggel, mazsolával díszíthetjük