2011. október 13., csütörtök

Karácsonyi jégkrém desszert - gyors, egyszerű és nem telít el

Hozzávalók négy-öt adaghoz: 

  • 1 liter vaníliajégkrém
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl főzőtejszín
  • kakaópor (nem cukrozott)
  • 1 csomag babapiskóta (vagy saját készítésű piskóta)
  • darált dióféleségek (dió, mogyoró, mandula, pisztácia lehetőség szerint)
  • sütőrum
  • mazsola
  • őrölt fahéj
  • üveg vagy kerámiatálkák


Elkészítés:

  1. A tálkák aljára négy-négy darab babapiskótát teszünk.
  2. Az étcsokit apró darabokra törjük és gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. Alaposan elkeverjük benne a főzőtejszínt és két evőkanálnyi sütőrumot, ha a csoki megolvadt.
  3. A babapiskótákon eloszlatjuk az így nyert krémet.
  4. Azonnal megszórjuk darált dióféleségekkel, rumba áztatott mazsolával a piskótaréteget.
  5. A tálkákat hűtőbe helyezzük.
  6. Fogyasztás előtt három-négy gombóc jégkrémet halmozunk minden egyes tálkára.
  7. A tetejét finoman meghintjük kakaóporral és őrölt fahéjjal.
  8. Maradék dióféleséggel, mazsolával díszíthetjük