Hozzávalók négy személyre: 30 dkg (csiperke)gomba, 1 evőkanál étolaj, 6 tojás, 6 evőkanál liszt, kis bors, só, petrezselyemzöld, metélőhagyma, egy késhegynyi szódabikarbóna, kevés tej, plusz némi zsiradék az omlettek sütéséhez.
Elkészítés:
- Vágd a gombát nagyobb szeletekre, s párold meg kevés étolajon.
- Sózd meg, borsozd meg, s add hozzá a finomra metélt petrezselymet, illetve kevés feldarabolt metélőhagymát.
- Keverd össze a tojássárgájákat a liszttel, kevés tejjel és némi szódabikarbónával.
- A tojásfehérjéket verd keményre, majd óvatosan elegyítsd az előbb elkészült sűrű masszával.
- Add hozzá a fűszeres gombaszeleteket is.
- Egy nagy átmérőjű serpenyőben süss a tésztából négy omlettet. Csak az egyik oldalát süsd meg, s a sütés alatt helyezz a serpenyőre egy nagy fedőt (így a teteje is megsül).
- Gazdagíthatod némi reszelt sajttal is az ételt.