2011. október 22., szombat

Fokhagymás sült pulykacomb egyszerűen (nagyon finom)

A pulyka alsócomb kiválóan ízesíthető, zsírszegény, fehérjében gazdag húsféle, a felsőcombtól jóval kevesebbe kerül, így a pénztárcád is hálás lesz, ha elkészíted ezt az ételt. Tormamártással nagyon ízletes és a karácsonyi asztalokon is lehet a menü egyik pontja.




Hozzávalók négy személyre:
2 nagy vagy 4 kisebb pulyka alsócomb bőröstül, csontostul; 1 fej fokhagyma, 4 szelet füstölt szalonna, só, bors, gyömbérpor, majoránna, szárított kakukkfű, rozmaring, kevés pirospaprika, őrölt mustármag, 1 fej hagyma, étolaj.

Elkészítés:

  1. Tisztítsd meg a combokat és helyezd egy tepsibe.
  2. A combokon készíts apró bevágásokat, amelyekbe tűzz 1-1 kisebb fokhagymacikket. A nagyobb fokhagymacikkeket vágd ketté és úgy szúrd a húsba.
  3. A comb bőre alá tegyél egy-egy szelet becsíkozott szalonnát.
  4. A hús külsejét kend be sóval, borssal és a többi fűszerrel, Ha van olajfújód, spricceld le egy kis zsiradékkal, ha nincs, cseppents a húsra étolajat.
  5. Némi zsiradék a húsok alá is kerüljön.
  6. Süsd 50 percig 180 fokon alufóliával letakarva, majd anélkül további 30 percet (lehetőleg grillező funkción).

Tipp: jól illik mellé a krumplipüré, a hagymás tört burgonya, de a hús mellé is dobhatsz néhány krumpliszemet.