2011. október 14., péntek

Currys lencse


Egészséges, fehérjedús, vegetáriánusok is fogyaszthatják az Indiából származó currys lencsét.

Hozzávalók: 30 dkg lencse (barna), 1 tyúkhúsleveskocka, 3 teáskanál currypor, 3 közepes krumpli meghámozva és felkockázva, só, bors, 1 pohár tejföl, friss koriander.



Elkészítés: Az átmosott, kiválogatott lencsét egy éjszakára beáztatjuk. Tegyük oda főni lassú tűzön a lencsét, a víz lepje el és adjunk hozzá egy leveskockát. Ha majdnem puhára megfőtt, adjuk hozzá a krumplit. Ízesítsük a curryporral, sóval, borssal. Főzzük addig, amíg a burgonya meg nem puhul. Az étel állaga ne legyen sem túl száraz, sem túl híg. Végül keverjük el a tejföllel, s morzsoljunk bele friss koriandert.

Egyéb elnevezések: lencsecurry