egy nem hiányos, viszonylag nagy (kb. 1,5 kg-os) levesből megmaradt tyúk, 4 tojás, 1 tejben megáztatott zsemle, 16 db sós palacsinta, só, őrölt bors, kakukkfű, finomra metélt petrezselyemzöld, 1 kisebb fej vöröshagyma, a panírhoz liszt, 2 tojás, prézli, a sütéshez étolaj.
Elkészítés:
A nagyon puhára főzött tyúkot kicsontozuk, majd bőrével együtt ledaráljuk. Összegyúrjuk 2 tojással, a beáztatott zsemlével, petrezselyemmel, lereszelt hagymával, sóval, őrölt borssal és némi kakukkfűvel. 16 hosszúkás krokettet formázunk a masszából, majd a palacsintákba helyezzük őket egyenként. A töltött tésztakorongokat a rántott húshoz hasonlóan bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Adhatjuk párolt rizshez, petrezselymes krumplihoz, burgonyapüréhez, de jól passzol főzelékekre feltétnek.
Árkategória: olcsó.