50 dkg mirelit csirkemáj szív nélkül, 2 darab paradicsom, 10 dkg füstölt szalonna, 1 cikk fokhagyma, fél dl bor, só, bors, pirospaprika, 3 nagy fej vöröshagyma, 2 szem szegfűszeg.
Elkészítés:
A felolvasztott májat megtisztítjuk és feldaraboljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A kockára vagdalt, megpirított szalonna zsírján világosra sütjük a laskára vágott vöröshagymát, beletesszük a májat és a pépesített fokhagymát, majd pár percig együtt sütjük. Hozzáadagoljuk a paradicsomot, ízlés szerint a borsot, sót, a paprikát, a szegfűszegszemeket, aláöntjük a bort és kb. 8-10 percig pároljuk.
Tálaljuk párolt rizzsel.
Kategória: szuperolcsó.
Egyéb elnevezések: csirkemáj paradicsomosan
Egyéb elnevezések: csirkemáj paradicsomosan