2009. április 16., csütörtök

Olcsó karfiolos pulyka recept

Hozzávalók:
1 kis fej karfiol (kb. 30-40 dkg), 25 dkg darált pulykahús, 1 húsleveskocka, 2 tojás sárgája, 1 pohár (175 g) tejföl, két evőkanál citromlé, étolaj, só, bors, köménymag, 1 evőkanál liszt, finomra metélt zellerzöld.

Elkészítés:
A darált pulykahúst kevés forró olajon kifehérítjük, enyhém megsózzuk, borsozzuk és teszünk rá egy teáskanálnyi köménymagot. Beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és öntünk rá 5 dl vizet. Amikor forrni kezd, beledobjuk a húsleveskockát, majd alacsony lángon tovább pároljuk az összetevőket. Ha a karfiol apró darabjaira főtt, akkor besűrítjük a liszt, a tejföl, a citromlé és a két tojás sárgájának keverékével és meghintjük frissen metélt zellerzölddel.

Tálaljuk négy adagra számolva 0,5 kg-nyi főtt spagettivel.

Kategória: szuperolcsó.
Egyéb elnevezések: karfiolos pulykahús mártás