30 dkg makaróni, 5 dkg sütőmargarin, 20 dkg reszelt trappista, 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g), 4 tojás, őrölt bors, 2 evőkanál prézli, kevéske finomra vágott metélőhagyma, petrezselyem- és zellerzöld, só.
Elkészítés:
A sós vízben kifőzött makarónit lecsöpögtetjük. A tojások nyers sárgáit elkeverjük 15 dkg reszelt sajttal, a tejföllel, a zöldfűszerekkel, sóval és őrölt borssal.
A tésztát alaposan elkeverjük a tojásos-sajtos mixszel, a fehérjék keményre vert habjával, majd egy kivajazott, prézlivel megszórt tűzálló tálba helyezzük az egészet. A tetejét meghintjük a maradék reszelt trappistával.
Toljuk előmelegített, forró sütőbe kb. fél órára.
Kategória: szuperolcsó.