2009. április 22., szerda

Pikáns pulykaszárnyak krumpliágyon (olcsó és kiadós főétel recept)

Hozzávalók:
4 db pulykaszárny (kb. 1,5 kg), 1,5 kg burgonya, só, bors, paprika, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 5 szem egészbors, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál méz, kakukkfű, majoránna, 2 evőkanál étolaj, őrölt bors, őrölt köménymag.

Elkészítés:
A kettévágott pulykaszárnyakat 40 percig félig puhára főzzük enyhén sós vízben. A vízbe kerüljön babérlevél, kevés só, szemes bors és két cikk fokhagyma. A krumplit és a hagymát hámozzuk meg és karikázzuk fel.

Egy mély tepsi alját kenjünk ki kevés étolajjal, erre fektessük a burgony- és hagymakarikákat. Enyhén sózzuk, borsozzuk meg. A mézet, a mustárt, egy evőkanál étolajat, egy evőkanál főzővizet, egy cikk pépesített fokhagymát, némi őrölt köménymagot, borsot, majorannát, sót, kakukkfüvet keverjünk el, majd kenjük be vele a szárnyakat.

A főzővízből egy decinyit öntsünk a krumplira, tegyük ennek a tetejére húsdarabokat. Alufóliával süssük közepes hőfokozaton 40-45 percig, majd fedetlenül további tíz percig.

Kategória: olcsó.