50 dkg pulykacombfilé, 25 dkg csiperkegomba, 5 dkg sertészsír vagy hasonló mennyiségű étolaj, liszt, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél doboz (kb. 80 g) tejföl, 1 evőkanál paradicsompüré, fehérbors, só, kakukkfű, petrezselyem.
Elkészítés:
A filét felcsíkozzuk, majd a darabokat lisztbe forgatjuk és a felhevített étolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a laskára vágott hagymát és a péppé zúzott fokhagymát. Ráöntünk kb. két dl vizet, majd beletesszük a paradicsompürét. Lassú tűzön pároljuk. Ha már félig puha a hús, akkor hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, ízesítjük sóval, fehérborssal, kakukkfűvel. Végül elkeverjük a tejföllel, s meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Tálaljuk főtt szarvacskatésztával.
Kategória: szuperolcsó.