2009. április 22., szerda

Olcsó paradicsomos krumplisaláta recept

Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 5 keményre főtt tojás, 2 fehérpaprika, 2-3 pár virsli (kb. 40 dkg), 10 dkg sűrített paradicsom, 1 kisebb zeller, petrezselyemzöld, bors, egy evőkanál olaj, só, ecet, egy teáskanál cukor.

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük és felkarikázzuk. A tojásokat, a paprikát és a virslit is vágjuk karikákra, majd egy salátástálban keverjük a virslivel ezeket össze, s enyhén sózzuk meg, illetve szórjuk meg finomra metélt petrezselyemmel (újhagyma zöldje is kerülhet rá).

A dresszinghez keverjük el a paradicsompürét a lereszelt zellerrel, egy evőkanál olajjal, némi sóval, ecettel, cukorral és borssal, öntsük a salátára, s egy órára dugjuk be a hűtőszekrénybe.

Kategória: szuperolcsó (évszaktól függ).