2009. április 22., szerda

Sonkás-gombás rakott palacsinta recept

Hozzávalók:
12 db nagyobb vagy 16 kisebb, vastagabb tésztájú sós palacsinta, 20 dkg gomba, 20 dkg olcsóbb gépsonka, 1 pohár (175 g) zsírszegény tejföl, só, bors, 1 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, egy kisebb gumó zeller (kb. 10 dkg), 1 tojás, étolaj.

Elkészítés:
A gombát laskára vágjuk és kevés zsiradékban megpároljuk, rászórjuk a lisztet, a lereszelt zellert, s némi finomra vágott petrezselymet, sót, borsot. Amikor levettük a tűzről, elkeverünk benne egy evőkanál tejfölt. A vékony csíkokra vágott sonkát eloszlatjuk a palacsintákon, megtöltjük a gombás töltelékkel, s szokás szerint felcsavarjuk. Egy kis zsírral kikent sütőtálba tesszük őket, majd rácsurgatjuk a tetejére a maradék tejföllel elkevert nyers tojást. Előmelegített sütőben süssük 10 percig.

Kategória: szuperolcsó.