2009. április 21., kedd

Rakott karalábé (könnyű és finom)

Hozzávalók:
6-8 db közepes méretű zsenge zöldkaralábé, 25 dkg darált pulykahús, 15 dkg rizs, egy kisebb fej vöröshagyma, só, bors, őrölt csemegepaprika, 2 evőkanál étolaj, 1 pohár (175 g) zsírszegény tejföl.

Elkészítés:
A húsból, egy evőkanál olajból, a hagymából és a fűszerekből pörköltalapot készítünk. A karalábét egyszer egy centis kockákra vágjuk és puhára pároljuk kevés sós vízben. A rizst félig megfőzzük. Egy tűzálló tál aljára öntjük a másik evőkanálnyi étolajat, ráterítjük a karalábé egyik felét, a pörkölt és a főtt rizs keverékét, majd beterítjük a karalábékockák másik felével. Aláöntünk kb. egy dl vizet, enyhén megsózzuk és borsozzuk, majd a tejfölt eloszlatjuk a tál tetején. Addig sütjük előmelegített sütőben közepes hőfokozaton, amíg a tejföl meg nem pirul.

Kategória: olcsó.