2009. április 11., szombat

Olcsó túrófánk recept I.

Hozzávalók:
10 dkg félzsíros túró, egy kis pohár zsíros tejföl, 1 tojás, reszelt citromhéj, változó mennyiségű liszt, 3 dkg élesztő, étolaj a sütéshez, 1 teáskanálnyi cukor, porcukor.

Elkészítés:
A túrót elkeverjük a tejföllel, a tojással, némi reszelt citromhéjjal, az élesztővel, és annyi liszttel, hogy közepesen lágy, jól formázható tésztát kapjunk. Lisztes kézzel virslivastagságú, kb. 7-8 cm hosszú formákat alakítunk belőlük és 30 percig lisztezett deszkán, letakarva kelesztjük. Forró olajban kisütjük a nyers fánkokat, majd porcukorral meghintve tálaljuk. (Igencsak finom sárgabaracklekvárral is, vagy ha pár szem rumban áztatott mazsola kerül a tésztába.)

Összköltség: ha az olajat csak egyszer használjuk, kb. 400-500 Ft.