80 dkg sertésvese, 2-3 fej vöröshagyma, fél pohár tejföl (kb. 80-90 g), 1 evőkanál liszt, két evőkanál étolaj, só, bors, 2-3 babérlevél, ecet, egy evőkanál mustár.
Elkészítés:
A veséket előző este félbevágjuk, a benne található fehér részeket figyelmesen eltávolítjuk, majd enyhén ecetes vízbe áztatjuk éjszakára. Másnap felcsíkozzuk. Az olajon megpirítjuk a laskára vágott hagymát, rádobjuk a vesecsíkokat, majd rászórjuk a lisztet, a borsot és hozzáadjuk a babérlevelet, de ne sózzuk még meg. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és ízesítjük a mustárral. Az egészet gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, végül elkeverjük benne a tejfölt és megsózzuk.
Tálaljuk főtt szarvacskatésztával és csalamádéval.
Árkategória: szuperolcsó.