30 dkg porcukor, 6 evőkanál víz, 6 tojás, 20 dkg liszt, kevéske só, egy csipetnyi sütőpor, 30 dkg eperdzsem, 2 evőkanál cukor, 1 csomag piros tortazselatin, 1 pohár natúr joghurt, némi fahéj, plusz margarin és liszt a sütőformába.
Elkészítés:
A cukrot habosra kikeverjük 6 tojás sárgájával és a vízzel. Beletesszük egy csipetnyi sót és sütőport, majd apránként adagolva beledolgozzuk a masszába a lisztet és a felvert tojások kemény habját.
Öntsük egy kikent, kör alakú tortaformába, s süssük meg közepes hőfokozaton.
Amíg sül, keverjünk el 20 dkg lekvárt a joghurttal. Szórjunk bele kevéske fahéjat. Ezt töltsük a ketté vágott, kihűlt tortalapba. A tetejét pedig vonjuk be a tortazselatinból, két evőkanál cukorból és 10 dkg dzsemből készült zselével. Ha itt az eperidény, készíthetjük friss gyümölcsből is, több cukor hozzáadásával.
Kategória: szuperolcsó.