4 pár virsli (kb. 80 dkg), 10 dkg trappista sajt, étolaj, 1 savanykásabb alma, mustár.
Elkészítés:
A virsli műbelét eltávolítjuk, majd hosszában bevágjuk őket, de vigyázzunk arra, hogy a virsli egy darabban maradjon. A nyílásokba kisebb sajtdarabokat és a hámozott alma kockáit tesszük, majd belecsepegtetünk néhány csepp mustárt is. Sütőben addig sütjük vagy grillezük, amíg a sajt meg nem olvad.
Tálaljuk 1 kg-nyi sült krumplival, ketchuppal vagy friss salátával. Az összköltsége igencsak változó lehet (számításba esik a virsli fajtája, mirelit / friss krumpli stb.). A legolcsóbb megoldást választva (hámozzuk a burgonyát és baromfivirslit vásárolunk) kb. 700 Ft, saláta nélkül.
Egyéb elnevezések: sajtos virsli
Egyéb elnevezések: sajtos virsli