4 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg finomliszt, csipetnyi só, egy konzerves őszibarackbefőtt (kb. 8-10 fél gyümölcs), fél dl rum vagy egy üvegcse rumaroma, 5 dkg sütőmargarin, a tészta tetejére 5 dkg darált dió és 5 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vanilincukorral és a sóval, majd apránként hozzáadagoljuk a lisztet és a kemény habbá vert fehérjéket. Margarinnal kikent, kilisztezett, közepes nagyságú, mély tepsibe öntjük, majd megszórjuk az apró darabokra vágott őszibarackkal. Közepesen meleg sütőben megsütjük, és ha kihűlt, a befőtt 1 dl-nyi levével elkevert rummal meglocsoljuk a tetejét, majd megszórjuk a darált dió és a porcukor egyvelegével. Néhány órára hűtőbe tesszük érni.
Összköltség: kb. 700-800 Ft.