2009. április 13., hétfő

Mazsolás kocka recept

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 8 dkg porcukor, 4 tojás, 25 dkg sütőmargarin (egy kocka), egy üvegcse rumaroma vagy két evőkanál rum, csipetnyi őrölt fahéj, 20 dkg kristálycukor, három evőkanál sűrű sárgabaracklekvár, 20 dkg (egy nagyobb csomag vagy két kis tasak) mazsola, egy csipetnyi só.

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzágyúrjuk a tojások sárgáit, a porcukrot, a margarint, fél üvegcse rumot, a sót és a fahéjat. A tepsi nagyságára kinyújtjuk a masszát, megszurkáljuk egy villával és félig megsütjük. Félidő után megkenjük baracklekvárral, meghintjük a rumos vízbe áztatott mazsolával. A tojások fehérjét felverjük a kristálycukorral kemény habbá, majd a sütemény tetejére kenjük. A sütőbe visszatoljuk a tepsit, s addig sütjük, amíg a tojáshab rózsaszín nem lesz. Hűlés után vágjuk 4x4 cm-es kockákra.

Összköltség: kb. 750-850 Ft.
Egyéb elnevezések: mazsolás süti, mazsolás szelet