4 tojás, 15 dkg sütőmargarin, 30 dkg kristálycukor, 10 evőkanál tej, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2-3 evőkanál prézli, 5 közepes savanyú alma, némi fahéj ízlés szerint.
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és 10 dkg sütőmargarinnal. Belekeverjük a sütőport, apránként a lisztet, a tejet, végül a tojások fehérjét, amelyet előzőleg kemény habbá vertünk. Margarinnal kikent, enyhén lisztezett, közepes méretű, mély tepsibe öntjük a masszát, amelynek a tetejét zsemlemorzsával meghintjük és a vékonyra szeletelt, fahéjjal megszórt almákat rátesszük. Forró sütőben sütjük, de ne nyissuk ki a sütés ideje alatt az ajtót.
Összköltség: kb. 500 Ft.
Egyéb elnevezések: almás süti
Egyéb elnevezések: almás süti