2009. április 15., szerda

Mexikói melegszendvics recept

Hozzávalók:
12 szelet zsúrkenyér, szendvicsmargarin, 12 szelet gépsonka (kb. 20 dkg), egy kis konzerves paradicsompüré, harmadnyi zacskó mexikói zöldségkeverék (zöldbab, zöldborsó, pritaminpaprika-kockák, kukorica, sárgarépa, kb. 33 dkg), őrölt csípős pirospaprika, 15 dkg reszelt trappista sajt.

Elkészítés:
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben megpároljuk, majd leszűrjük. A párolás ideje alatt a kenyérrszeletek alját margarinnal, a tetejét vékonyan az őrölt paprikával és margarinnal elkevert paradicsompürével megkenjük. Mindegyikre egy-egy sonkaszeletet teszünk, ráhalmozzuk a leszűrt zöldségeket, majd beborítjuk reszelt sajttal. A sütőben addig süssük, amíg meg pirul a sajt.

Tálalhatjuk vacsorára, de gyors ebédnek is megteszi.

Összköltség: kb. 800-850 Ft.