2009. április 15., szerda

Májfasírt mustáros mártásban recept

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj, 1 dl tej, 1 tojás, változó mennyiségű liszt, só, kevéske pirospaprika, bors, négy evőkanál mustár, két szál újhagyma, fél pohár tejföl (kb. 85 g), 2,5 dl víz, kevés cukor, majoránna, 2 dl étolaj.

Elkészítés:
A májat megtisztítjuk és ledaráljuk. Összekeverjük a tejjel, a tojással, majd borssal és pirospaprikával. Annyi lisztet öntsünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, alakítsunk belőle kb. 5-6 cm átmérőjű, 1 cm vastag pogácsákat és süssük ki az olajban, majd tegyük a májfasírtokat egy tányérra és itassuk fel konyhai papírkendő segítségével a felesleges zsiradékot.

A maradék olajban pirítsuk meg enyhén a felkarikázott zöldhagymát (ha sok olaj maradna az edényben, akkor öntsünk le belőle, kb. fél decinyi szüséges), öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk, cukrozzuk, keverjük el benne a mustárt, majd némi liszt és a tejföl felhasználásával alacsony lángon sűrítsük be. Helyezzük vissza a májpogácsákat.

Tálaljuk főtt spagettivel.

Összköltség fél kilónyi spagettivel együtt: 750-850 Ft.

Egyéb elnevezések: májas vagdalt mustármártásban