40 dkg liszt, fél kocka sütőmargarin (12,5 dkg), 2,5 dkg élesztő, kevés tej, egy csipet só, friss (esetleg konzerv), konyhakész gyümölcs (pl. meggy, őszibarack, cseresznye, datolya, aszalt szilva). Ha a gyümölcs friss és enyhén savanyú, enyhén hintsük meg cukorral.
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a margarinnal, a tojássárgájával, a tejben megfuttatott élesztővel, egy csipetnyi sóval, majd megdagasztjuk. Félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd egy egy szélesebb szájú pohár segítségével kerek lapokat vágunk ki belőle (kb. 6-7 centis köröket). A maradék masszából kis rudacskákat sodrunk, és ezekből, illetve a karikákból kis kosarakat készítünk. Forró sütőben pirosra sütjük ezeket, s ha kihűltek, gyümölccsel megtöltjük őket.
Összköltség: gyümölcstől függően 300-400 Ft.