1,5 kg sertésköröm, 3 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, őrölt köménymag, 2 evőkanál paradicsompüré, őrölt bors.
Elkészítés:
A körmöket alaposan megtisztítjuk, majd több darabra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, s a zsiradékon megfonnyasztjuk. Ráhintünk egy teáskanálnyi pirospaprikát, beletesszük a lábasba a körömdarabokat, megsózzuk, és felöntjük kb. egy liter vízzel. Alacsony lángon hagyjuk főni, legalább három és fél óráig. Néha keverjük meg. Ha elpárologna a víz nagy része, pótoljuk. A főzési idő utolsó ötödében adjuk a szafthoz a péppé zúzott fokhagymát, némi őrölt feketeborsot és a paradicsompürét.
Tálaljuk főtt krumplival.
Kategória: szuperolcsó.