2009. április 26., vasárnap

Pulykával töltött salátaroládok (olcsó főétel recept)

Hozzávalók:
1 kg pulyka alsócomb (2 kisebb vagy 1 nagyobb), 35 dkg mexikói vagy francia zöldségkeverék, 2 közepes, savanykásabb alma, só, bors, 1 babérlevél, egész köménymag, ételízesítő, 3 cikk fokhagyma, 1 fej saláta, 20 dkg rizs, 1 pohár natúr joghurt (150 g).

Elkészítés:
A pulykacombról leszedjük a bőrét, majd ételízesítővel, néhány szemes borssal, köménymaggal és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. A rizst és a zöldségkeveréket enyhén sós vízben szintén megfőzzük, külön-külön edényekben (semelyik se legyen túl puha!). Mindegyik hozzávalót hűtsűk ki. A fejessaláta nagyobb leveleit megmossuk és lecsepegtetjük.

A pulykacomb húsát lefejtjük, majd apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a főtt rizzsel, a zöldségkeverékkel, a hámozott almák apró kockáival, illetve a joghurtból, a pépesített fokhagymából, őrölt feketeborsból és sóból készült öntettel. Két órára toljuk be a tálat a hűtőbe, majd (a káposzta töltéséhez hasonlóan) csavarjunk két-két kanálnyi keveréket egy-egy salátalevélbe.

Kategória: olcsó.