2009. április 14., kedd

Kiadós fahéjas csiga recept

Hozzávalók:
75 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 kocka (25 dkg) sütőmargarin, 1 cs. sütőpor, 1 csipet só, 1 pohár natúr joghurt, 2 tojás, 1 csipet só, 1 fél csomag őrölt fahéj, a tepsi kikenéséhez étolaj.

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük egy tálban a sütőporral, majd összedolgozzuk a margarin felével, 10 dkg cukorral és a tojássárgájákkal, illetve annyi joghurttal, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Alapos dagasztás után 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. Az őrölt fahéjat beleszórjuk a maradék cukorba, majd összekeverjük a maradék margarinnal és a tojások fehérjével. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Úgy csavarjuk föl, mint a bejglit, és kb. két cm vastagságú szeleteket vágunk belőlük. Lapjukra fordítjuk a csigákat, és egy nagyobb pohár segítségével fél centi vastagságúra lapítjuk azokat. A tetejüket megkenjük a megmaradt joghurttal, s forró sütőben pirosra sütjük.

Összköltség: 550-600 Ft.