2009. április 20., hétfő

Fehérboros aprópecsenye recept

Hozzávalók:
50 dkg, zsíros hártyájától megfosztott sertéslapocka, 1 kisebb vöröshagyma, 1 dl fehérbor, 4 szelet szalonna, 1 evőkanál sertészsír (vagy étolaj), majoránna, bors, só, két cikk fokhagyma, 1 kg krumpli.

Elkészítés:
A szalonnát kis csíkokra vágjuk és kisütjük a felhevített zsiradékban, majd kifehérítjük a zsírban a felcsíkozott sertéshúst. Megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a laskára vágyott vöröshagymát, a megtisztított fokhagymát, s felöntjük a borral, illetve 1 dl vízzel. Fedő alatt pároljuk alacsony lángon. Amikor a hús már majdnem puha, hozzátesszük az apr kockákra vágott burgonyát, kevés vízzel felöntjük, s megfőzzük. Utólag szórjuk meg majorannával, s tálaljuk jó melegen.

Kategória: szuperolcsó.