2009. április 20., hétfő

Kolbászleves (olcsó, laktató étel)

Hozzávalók:
1 szál füstölt kolbász (kb. 20-25 dkg), 2 sárgarépa, 1 nagyobb petrezselyemgyökér, 1 közepes karalábé, egy pici darab zeller, 2 púpozott evőkanál liszt, 1 pohár (175 g) tejföl, metélt petrezselyem, őrölt bors, só, 3 húsleveskocka, 2 evőkanál étolaj vagy sertészsír, 1 cikk fokhagyma, 2 kisebb szem burgonya.

Elkészítés:
A megpucolt leveszöldségeket apróra felkockázzuk, majd megpirítjuk egy evőkanál zsiradékon. Felöntjük másfél liter vízzel, megsózzuk, borsozzuk. Ha felfőtt, beletesszük a kockákat, s addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Félidőben belerakjuk a lábasba a kisebb kockákra vágott krumplit is.

A másik kanál zsiradékból, a lisztből egy cikk fokhagyma hozzáadásával világos rántást készítünk, s besűrítjük vele a levest. Beledobjuk a a felkarikázott kolbászt, s ha főtt néhány percet, elkeverjük benne a tejfölt, illetve megszórjuk némi finomra metélt petrezselyemmel.

Kategória: szuperolcsó.