8 db csirkemáj szív nélkül, 25 dkg rizs, 2 evőkanál étolaj, 20 dkg kifejtett zöldborsó, 1 húsleveskocka, kevéske finomra metélt petrezselyem, 1 nagyobb fej vöröshagyma, őrölt bors, só.
Elkészítés:
A megtisztított, finomra vágott hagymát forró étolajon üvegesre pároljuk, majd hozzadjuk a megtisztított rizst és megpirítjuk. A májat megmossuk és leszedjük az esetleges epedarabokat, utána felcsíkozzuk és hozzátesszük a rizshez. Felengedjük fél liter vízzel, majd felforraljuk és elmorzsoljuk benne a húsleveskockát és megborsozzuk. Ekkor kis lángra vesszük a tűzhelyet, hozzáadagoljuk a zöldborsót, és kb. 20 percen keresztül lassan pároljuk. Amikor megpuhult a máj és a rizs, megszórjuk finomra metélt petrezselyemmel, és ha nem lenne elég sós, akkor teszünk még bele egy kis nátrium-kloridot.
Fogyaszthatjuk hidegen, kis tálkákban kifagyasztva is.
Más szárnyas májából is elkészíthető.
Összköltség: 650-700 Ft.
Egyéb elnevezések: csirkemájas rizs
Egyéb elnevezések: csirkemájas rizs