Elkészítési idő: 60 - 75 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 4 - 6 adaghoz:
- 50 dkg pulykahús felcsíkozva (a legolcsóbb, ha vásárolsz egy nagyobb pulyka alsócombot, s lefejted a húsát)
- 50 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék (zöldborsó, zöldbab, répa, kukorica, pritaminpaprika)
- 1 nagy fej vöröshagyma felkockázva
- 0,5 dl étolaj vagy 2 evőkanál sertészsír
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál cukor
- 2 dl főzőtejszín vagy 1 pohár tejföl (175 g)
- 1 teáskanál szárított tárkony
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- őrölt pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés:
- A hagymát dinszteld meg a zsiradékon.
- Tedd mellé a húscsíkokat, s pirítsd meg.
- Add a fokhagymát a húshoz, öntsd fel kevés vízzel. Ízesítsd sóval és borssal. Fedő alatt párold félpuhára.
- Szórd a félpuha húsdarabok mellé a zöldségkeveréket. Adj hozzá kevés vizet is.
- Ízesítsd az ételt tárkonnyal, köménnyel, kevés pirospaprikával, s ha szükséges, további borssal és sóval.
- Az elkészült ételben keverd el a tejterméket. Forrósítsd át.
- Tálald a tányérokba halmozott tésztára szedve, csemegeuborkával. Jó étvágyat!
Összár: a pulykahús típusától függően kb. 900 - 1100 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: tárkonyos - zöldséges - tejszínes tokány pulykahúsból