Elkészítési idő: 25 perc + 90 perc hűtés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ***
Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz porrá őrölve
- 30 dkg kristálycukor
- 22 + 3 dkg sütőmargarin (egy kockányi)
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 2,5 dl tej
- 1 üvegcse rumaroma (vagy kb. 4 evőkanál sütőrum ÉS csak 2 dl tej)
- 1 citrom reszelt héja
- a mázhoz: 20 dkg olvasztott étcsokoládé 4 evőkanál étolajjal elkeverve
- 5 dkg kókuszreszelék a máz megszórásához (opcionális)
- tortasütőforma
Elkészítés:
- Keverd habosra a margarint, majd add hozzá a kókusz- és citromhéjreszeléket, valamint a rumot.
- Főzd fel a tejet a cukorral. Keverd össze a kekszporral.
- Gyúrj masszát az alapanyagokból (tejes keksz + kókuszos margarin + lekvár)
- A tortasütőformát kend ki a maradék margarinnal.
- Egyenletesen oszlasd el a masszát a tortaformában.
- Vond be a mázzal a sütemény tetejét.
- Helyezd a formát legalább 90 percre a hűtőszekrénybe. Jó étvágyat!
Összár: 1100 - 1300 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: csokoládés - kókuszos süti sütés nélkül, csokis - rumos kókusztorta sütés nélkül, csokis kókuszos sütemény sütés nélkül