Elkészítési idő: 20-25 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 közepes alma héjjal vagy héj nélkül, magház nélkül nagy lyukú reszelőn lereszelve (kb. 60 dkg)
- búzafinomliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
- 4 evőkanál cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- kevés őrölt szegfűszeg (opcionális)
- 1 maroknyi mazsola apró darabokra vágva (opcionális)
- 1 pici csipet só
- 3-4 tojás
- a sütéshez étolaj
Elkészítés:
- A lereszelt almát keverd össze a többi hozzávalóval, s annyi liszttel, hogy laza, könnyű masszát kapj.
- A burgonyából készült tócsnihoz hasonló módon formázd meg és süsd ki felforrósított étolajban a darabokat. Legyen mindkét oldala piros. (Az olaj legyen jó meleg, mert különben a tésztadarabok kellemetlenül tocsogósak lehetnek.)
- Hidegen és melegen egyaránt finom! Jó étvágyat!
Összár: extrák nélkül 250 - 350 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: mazsolás tócsni, almás - mazsolás tócsni, almalapcsánka, almás lepcsánka, almamackó, almamacok, almalapotya, almás lapotyka, almaröszti.